Träning i vilan

Hur många är det inte som åker på semester för att “ta hand om sig själv” och det enda de gör är att ligga i solstolen och dricka öl? 

Misstolka mig inte. Självklart ska man få göra det också. Att ta det lugnt och göra saker som får en att slappna av är absolut viktigt. Men tro inte att du enbart kan göra det och tro att du tar han om dig själv. 

Jag känner både personer som skulle behöva göra mindre av ovanstående exempel och personer som skulle behöva träna på att göra det mer. Därmed går det inte att ge ett enkelt råd som att gå höger eller vänster för alla börjar på olika sidor av planen. Det jag vill framhäva är att…

…det är lika viktigt att få in träning i vilan som att få in vila i träningen.

Alla mår bra av en balans mellan dessa två. Sålunda, tillägna gladeligen timtal på gymmet om det får dig att må bra, men se till att ge kroppen tid för vila och återhämtning däremellan. Ta dig gärna några öl och njut av att ligga stekandes i solstolen, men se till att din kropp får röra på sig också.

Det är absolut ingen hemlighet att jag är en aning träningsgalen. Alla som känner mig kan med största sannolikhet intyga detta faktum. Personligen har jag nog inte varit så “lat” under någon semester tidigare som jag varit under denna. Ändå har den första semesterveckan lyckats bjuda på två gymbesök, två kortare joggingrundor och en del promenerande. Det är förhållandevis väldigt lite och lågintensivt, men det är någonting. Just nu behöver jag inte mer träning, men jag behöver något, för det får mig att må bra. Lika dant som jag behöver mina timmar i solstolen och läskeblask till mellanmål.

IMG_4467