Stressar du genom livet?

Att bli klar med utbildningen. Att bli frisk. Att skaffa körkort. Att hinna resa. Att bli starkare. Att hitta rätt partner.

Ja, varför är det egentligen så bråttom?

Risken med att påskynda det är att det blir fel, och då tar det ju egentligen bara ännu längre tid att lyckas.

Många av våra livsval baseras på föreställningar kring hur det bör vara, snarare än individens egna vilja. Jag tror inte längre på att skynda sig genom livet med allt som gäller utbildning, yrke och familj osv. Att ha bråttom med någonting ökar snarare risken för att det blir halvdant istället för helhjärtat. Värdet av den tiden man ägnat till någonting halvdant blir garanterat mer värdelös än om man bara varit mer tålmodig och ägnat mer tid åt någonting man helhjärtat vill uppnå.

Jag tror också på mening; att det som händer oss är just det som är menat. Det gör att jag inte blickar tillbaka på det gångna med ångest, utan strävar snarare efter att dra lärdom utav det. Att acceptera saker och ting som de resulterar är en stor del i att leva mer tålmodigt. Ångest kan orsaka stress som påverkar vårt beslutsfattande negativt. Återigen tvingar vi in oss i en situation som vi egentligen inte vill vara i, enbart för att vi tror att vi “bör”.

Jag tror att allting kommer bli precis så som det ska vara inom sin tid. Med det menar jag inte att man ska sitta hemma och klia sig i stjärten och vänta på ett mirakel. Vet du vad du vill so go for it! Vet du inte så våga vara öppen för möjligheter och våga utforska – hur ska du annars hitta rätt? Tro aldrig att du måste uppnå en viss sak inom en viss tid. Det är ditt liv och det finns ingen anledning att stressa sig fram igenom det. Ta den tid du behöver för att prova olika vägar och låt det “rätta” komma när det är rätt för dig.