Recept: broccoli- och brieostpaj

Broccoli och brieostpaj (med kyckling/kalkon/salami/bacon)

Ingredienser:

  • Smör/annat matfett
  • Vetemjöl/havregryn
  • Broccolibukett
  • Brieost
  • Alt. Kyckling/kalkon/salami/bacon
  • Ägg
  • Vispgrädde
  • Valfri övrig ost
  • Salt, peppar, oregano + alt. kryddor

Gör såhär:

  1. Blanda ihop en pajdeg med smör, hälften vetemjöl och hälften havregryn. Tillsätt en svätt vatten. Låt stå i kylen.
  2. Koka broccoli, skär brieost i bitar (och alternativt stek kycklingfiléer eller skär salami i bitar).
  3. Rör ihop äggstanning på ägg och grädde. Krydda med salt, peppar + ev. valfri extra krydda.
  4. Tryck ut pajdegen i en form. Nagga i botten. Förgrädda på 200 grader i ca 10 min.
  5. Fördela broccolin i pajskalet. Lägg i brieost och alt. kyckling/salami. Töm över äggstanningen (se till att kryddorna kommer med, strö över valfri annan ost och krydda med lite oregano.
  6. Ställ in i ugnen på 200-225 grader i 20-30 min (beror på ugn). Ta ut, lägg över aluminiumfolie och låt stå några minuter innan servering.

Vegetariskt: Ta i mer ost istället för kyckling/salami.

LCHF: Ingen pajdeg. Smörj formen i lite olja. Jag la ett lager keso på botten. Extra ost: taleggio & cheddar.

Today’s #lunch in making #work #cooking #food #lunchpie

A photo posted by Sofie Asp (@halsosoffan) on

A part of the result 😊😃 #lunchpie #cookingalamoi #portion #delicousfood A photo posted by Sofie Asp (@halsosoffan) on