Rädd för förändring?

its-funny-how-some-distance-makes-everything-seem-small-and-the-fears-that-once-controlled-me-cant-quote-1

Ibland kan vissa saker i livet verka vara så oerhört stora…
Sedan tar man några steg tillbaka och plötsligt blir allt så litet istället…

En kombination av de båda perspektiven är nog en nödvändighet för att överleva dagarna som går. Utan att saker och ting kändes stora skulle vi sakna motivation, driv och passion. Utan att se att saker egentligen är väldigt små skulle vi bryta ned oss själva för varje “fel” vi gör.

Det är bra att ha saker och ting som är viktiga för en, men när dessa viktiga saker förstörs eller försvinner är det bra att förstå att det ändå var en rätt liten sak bland allt annat som finns.

Jag vet att det finns så många i denna värld som är så rädd för att misslyckas, så att de hellre stannar kvar i det misserabla liv de har, för att det är tryggt. Det gör mig ledsen att se. Att misslyckas är en del i utvecklingen. Alla är vi rädda för det, jag med, men när man vill någonting så är det också värt risken. Bära eller brista. Oavsett kommer vi alla ut som vinnare – vi har vunnit kunskap.

Och vet ni vad som fortfarande finns kvar? Alla andra biljoner biljarder saker i världen. Det var bara en sak, av så mycket. Är det inte lite värt det? Att utmana dig själv? Är inte målet i livet ändå att växa som person? Det är samma sak som när du tränar: ska du bli starkare måste du lyfta tyngre. Ska du växa som människa måste du göra saker som utmanar dig till att göra det.

Kanske är du inte en person som vill bli starkare. Kanske är du inte någon som bryr dig om att växa som person. Det är okej det med, så länge du är nöjd och mår bra. Men handlar det egentligen om att du skulle vilja prova något annat, men är för rädd, då behöver du ta några steg bakåt och förstå att det är inte en sådan stor sak i det stora hela att misslyckas med… men det kan vara en enorm sak om det går vägen.

challenge-quote-5-picture-quote-2