NOCCO julmust?

Jag sitter här och avnjuter 1/2 liter julmust när jag kom att tänka på NOCCOs påfund att framställa en energidrycksvariant med smak av julmust. Idén går det knappast att klanka ned på. Det vore ju hur gott som helst och att samtidigt få energi och aminosyror på köpet – vilken kanonidé!

Som ett litet barn på julafton sprang jag runt till Ica, 7-eleven, Pressbyrån, Hemköp, Coop och alla butiker jag stötte på som kunde tänkas sälja denna magiska produkt. När nyfikenheten bubblade över tog jag mig en omväg till gymmet förbi MMSports där de endast hade ett fåtal kvar i skyltfönstret. De första dagarna av releasen verkar de ha gått åt som smör i solsken bland alla fitnesstokiga.

Den där julmustdrömmen dog snabbt ut vid det tillfälle jag öppnade burken. Jag behövde inte ens smaka på den för att förstå att det här var inte en hit. Lukten av alla dess kemikalier som mixtrats samman i ett tappert försök att få fram julmustsmaken var tydligt o-inbjudande. En liten röst inom mig hoppades att detta fall var som med surströmming (smakar bättre än det luktar), men till ytterligare en besvikelse var smaken inget att hänga i granen.

Jag skulle hellre dricka min brorsas parfym.

NOCCOs tappra försök att förgylla juletiden med en NOCCO julmust kan konstaterats blivit en flopp! I ärlighetens namn förstår jag inte ens hur man kan producera en produkt som smakar så vidrigt och faktiskt gå ut med den i försäljning.

Nej, julen får helt enkelt tillbringas med vanlig hederlig julmust från Ica och energin får inhämtas på andra håll.

nocco_bcaa_1_st_8959