My Journey Starts Now!

För två månader sedan blev det klart att jag skulle få gå utbildning för att bli GRIT-instruktör. Nu har äntligen påbörjat min resa mot att bli gruppträningsinstruktör för GRIT.

Helgen har tillbringats från kl 9 på morgon till ca 17 på eftermiddagen i en träningssal, varvat med högintensiv intervallträning och teori. Skräckexempel från tidigare utbildningar var att vi skulle köra flera pass varje dag, så när jag anlände på lördag morgon visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig. Även koreografin och coachingen hade man uppmanats till att kunna utantill inför helgen och nervositeten för att inte vara tillräckligt väl förberedd infann sig.

Trots att jag inte visste vad jag skulle förvänta mig så var utbildningshelgen garanterat över förväntningarna. Visst blev det en hel del träning – självfallet! Men upplägget möjliggjorde det för deltagarna att kunna fullfölja utbildningen utan att vara totalt nedsliten.

Mångfalden på deltagarna var stor, det var alltifrån personer som instruerade 12 pass/vecka till personer som aldrig instruerat tidigare (jag själv t.ex.). Vi fick mycket feedback på våra presentationer och kunde även lära oss mycket av varandra. Trots att flera hade erfarenhet av att arbeta som gruppträningsinstruktör låg nivån någorlunda jämn med tanke på att GRIT-konceptet skiljer sig en hel del ifrån andra klasser.

Den här helgen har varit oerhört lärorikt, motiverande och framför allt rolig! Jag är väldigt tacksam över att jag i mina impulsiva svängar ansökte om att bli gruppträningsinstruktör och nu fått genomföra grundutbildningen med betyget: Godkänd. 😀

Jag är absolut inte klar än, men jag har fått de verktyg som jag behöver för att kunna utvecklas till en riktigt grym GRIT-instruktör. Tack för alla fantastiska människor jag fick möta i helgen! Tack till vår coach Michael! Och tack till fitness24seven som gett mig denna möjlighet och tack till Les Mills för att skapat detta träningskoncept!