Motgångar gör oss starkare

Det är nog ingen av er som läser detta som aldrig hört att efter regn kommer solsken. Det är väl rätt så frekventa slagord som används när vi försöker trösta någon annan eller oss själva i tuffa perioder. I många fall kan det nog anses vara rätt så klyschigt, men ordspråket har inte tagits ur tomma intet. Det ligger faktiskt en sanning i det.

Den senaste månaden har jag upplevt mig ha extremt många motgångar, och hälsan överlag har definitivt inte varit på topp. Det bygger en liten frustration inom mig för jag vill så mycket inte hamna i en sådan situation – Jag är ju hälsosoffan. Ni förstår nog vart jag vill komma.. Det känns fruktansvärt trist att må dåligt, vilket hindrar en från att göra sådant som får en att må bra, och så mår man ännu sämre på grund av det – en ond spiral som absorberar allt gott i livet.

Men jag har varit där förut. Man vet på något sätt att det går över, man måste bara hålla ut. Bara göra det bästa av situationen och fortsätta hoppas på ett mirakel – även när det skiter sig ytterligare. Någon gång måste det väl vända…? Och det gör det.

Peppar peppar… men de senaste dagarna har inneburit en hel del framgångar och jag börjar känna mig starkare än någonsin igen. Jag tar beslut som länge känts svåra och motiga. Jag börjar återigen göra förändringar i en mer hälsosam riktning för mig själv och det känns helt underbart – efter regn kommer solsken.

Jag tror absolut inte att livet har slutat att jävlas med mig, så naiv är jag inte. Däremot inser jag att det kommer bra stunder också, och att de är absolut värda att leva för. Lite så är det ju med allt. För att det ska finnas gott måste det finnas ont. För att det ska finnas ljus måste det finnas mörker. Och för att det ska finnas bra stunder måste det också finnas dåliga. Lite som yin och yang…