Mirakelsmoothie á la hälsosoffan

Det börjar dra ihop sig. Julen närmar sig med stormsteg och om prick två veckor beger jag mig till Arlanda för att flyga till varmare klimat. Det är slutspurten med allt vad som gäller plugget, sedan återstår “bara” tentorna efter jul.

Jag lyckades med det som bara inte får hända: jag har blivit sjuk. Så nu är det vila, vila och vila som gäller. Däremellan kan jag nog försöka klämma in lite plugg och andra vardagssysslor, men det är lugna puckar som gäller – för nu ska jag ge min kropp de bästa förutsättningarna för att bli frisk!

Dagen började med en rejäl vitaminbomb:

IMG_4195red

Recept:

  • 1 clementin
  • 1/2 fryst banan
  • 4 frysta jordgubbar
  • 2 dl naked juice blueberry & blackberry
  • 1 dl sojamjölk
  • 1-2 tsk spirulina pulver
  • 1/2 dl vanilj whey-100
  • kanel, kardemumma & ingefära

Sedan är det bara att mixa samman allt. Slutligen tog jag i en rejäl mängd tranbär också för en liten extra vitaminboost.

IMG_4193red IMG_4192red

Det bästa med smoothien var nog att konsistensen blev likt acai bowl (fast utan acai-bäret). Så om man vill – varför inte hälla den i en skål och toppa med massa gott? 😀