Med fokus på att leva

Guys. Idag trotsade jag lite och tog två klunkar celsius innan mitt pass.

Man måste ju få leva lite också!

Det menar jag verkligen. Det här med extraslag är fruktansvärt obehagligt ibland – inte minst när man ska sova och det känns som att kroppen skakar till vartannat hjärtslag. Lycka till att slappna av och tänka på annat. Somliga menar att det beror på undergrävd stress, medan jag menar på att det enbart orsakar stress. Haha.

För mig känns det ironiskt att det kommer just nu, när jag faktiskt mår bättre mentalt än på länge. Jag känner mig engagerad i det jag gör och orkar med det jag gör, och framför allt känner jag mig glad och trygg i mig själv… Och då får jag ett stressat hjärta! Typiskt va?

Om det nu beror på just stress, någon form av vitaminbrist, vätskebrist, otillräcklig sömn eller långvarig koffeinkonsumtion. God know what. Så är mitt mål att försöka hitta vad som kan få bort extraslagen. För oavsett hur obehagligt det är behöver jag påminna mig om att det är, i de allra flesta fallen, helt ofarligt och trots allt väldigt vanligt. Även om jag behöver försöka undvika stress och undvika koffein så är det viktigt att inte glömma bort att leva.

Att ta två klunkar Celsius var ju fantastiskt gott! Men i och med detta har jag även kunnat bevisa för mig själv att jag kan prestera utan koffein i kroppen, för jag var på riktigt orolig inför att köra mitt GRIT-pass idag. Sedan visade det sig att det gick riktigt bra. Pulsen känns normal när jag är aktiv… så kanske… kanske är det så att det faktiskt är bra för hjärtat att träna hårt. Only god knows.