Landa med båda fötterna på jorden

EmilysQuotes.Com-keep-eyes-stars-feet-ground-motivational-inspirational-Theodore-Roosevelt

De senaste dagarna har jag behövt tagit tid att rannsaka mig själv och olika saker som hänt. Tankar och funderingar som kan sätta en ur spel under en tid, för att sedan landa med båda fötterna på jorden.

Jag som person har ett stort behov av att förstå mig på och kunna förklara saker som händer mig. Jag vet att många inte har det i samma utsträckning, och på så sätt kan jag nog göra folk lite lätt galna när jag inte får svaren jag söker. Men med distans och tid blir allt mycket tydligare, och även jag kan landa i insikten att allt behöver man kanske inte förstå… Utan vissa saker faktiskt bara är som de är – och finna en acceptans i det.

För när man accepterar saker, så släpper även spänningarna och det blir så mycket lättare att gå vidare i livet.

Det är absolut inget fel med att vilja förstå saker och ägna mycket tid åt tankar. Men livet ska inte behöva vara så svårt hela tiden, så ibland hjälper det att bara acceptera och släppa taget om vissa saker som händer. Gör man inte det riskerar man att trassla in sig själv ännu mer, i envisa försök att reda ut kaoset och lämnar en med en ännu större röra i slutändan.

Det handlar om att lära sig se den större bilden.