Hur målar du din värld?

Frågar du Eiffel är världen blå, men för Coldplay är den snarare gul. Enligt the Redemption har världen gått från färger till enbart svart och vitt, och sedan har vi Peaches som flyger runt i en rosa helikopter. 

Tänk att världen kan ha så många olika färger för olika personer, trots att vi alla egentligen lever på samma jord. Hur kan den tyckas vara blå för somliga och gul för andra? Hur kan den i ena stunden vara fylld med färger och i den andra målas i en gråskala?

Jo, för att livet är annorlunda för varje enskild individ. Vi målar våg egen värld med våra egna färger och nyanser. Det är därför som världen utanför oss är så färgstark, för att vi alla fläckar av oss med vår egen unika färgnyans och på så sätt bidrar till att måla den färgglada värld utanför oss själva.

Att välja färger är dock kanske inte alltid så lätt. Ibland försöker vi kanske sticka ut från de andra färgerna som omringar oss, även om den färgen inte passar oss själva. Ibland försöker vi ändra färg i syfte att para ihop oss med en annan klick. Ibland glömmer vi bort att vi inte bara behöver vara gul eller blå, utan vi kan vara både och! Inte minst nog med det heller, vi kan få vara det i den nyansen som passar oss själva. Du kan till och med få vara lite mer åt neonhållet i gul-ton men mer babyfärgad när det gäller blå. Du kan få lägga i prickar av mögelgrönt och sedan måla en regnbåge i rosa ovanpå det.

Du kan få måla din värld i precis vilka färger du vill, och anpassa det efter omgivningen precis hur mycket du vill. Använd dig bara inte enbart av svart och vitt – visst är det enkelt och fungerar i alla lägen, men både din och vår gemensamma värld har tillräckligt mycket svart i sig i grunden. Måla över det!

colourworld