Hemmagjord mocha latte

Mitt såhär i studietider har en av mina favorit-fikan blivit mocha latte på Espresso house. Den där chokladsmaken i kaffet gör den extra njutningsfull. Sålunda fick jag idén om att testa införa chokladsmak i mitt eget morgonkaffe, och det kan ju göras på flera olika sätt. Nedan följer ett förslag som jag provade:

  1. Brygg kaffet starkt!
  2. Blanda mjölk, choklad kasein och kakaopulver i en shaker
  3. Värm “chokladmjölken” i mikron
  4. Skumma med mjölkskummare
  5. Fyll ca 1/3-1/2 kopp med kaffe
  6. Töm över den skummade mjölkblandningen

Jag själv använder mig av havre- eller sojadryck och Body Science Double Chocolate Almond Casein. Ett annat alternativ vore att smälta ned vanlig mörk choklad i mjölken, vilket ska provas nästa gång!

IMG_4162red IMG_4164red

Visst blev resultatet inte riktigt i klass med den mocha latten som beställs på café. Tyvärr saknar mitt kök ännu redskapen för det. Men personligen tycker jag att det är fantastiskt kul att leka runt lite i matlagningen. Det gör mig inte så mycket om det inte blir som jag tänkt. Mat blir så mycket mer spännande när det finns någonting kreativt i bakgrunden, så jag uppmuntrar er andra att också våga testa er fram!