Har du sett Gympaläraren?

Vid upprepade tillfällen har jag blivit rekommenderad att kolla på SVT:s serie Gympaläraren. Vanligtvis är jag fruktansvärt dåligt på att ta mig tid att kolla på serier – inte för att jag inte har tiden – utan för att det lockar mer att slösurfa på internet. Men, för några dagar sedan ledsnade jag på surfandet och tog mig äntligen tiden att sätta på första avsnittet av serien. Sedan dess blev jag fast och förbrukar ungefär ett avsnitt om dagen – det är den perfekta avkopplingen! Och inte bara det, utan oerhört insiktsgivande och inspirerande! 

Kalle Zackari Whalström heter personen bakom serien, och ska tydligen vara någon kändisfigur (som jag inte har koll på sedan tidigare). Till en början tyckte jag att det verkade som lite väl mycket skådespeleri men efter att ha sett några avsnitt tycker jag faktiskt att han är rätt så beundransvärd. Oavsett om serien är 100 % äkta eller inte så är den definitivt sevärd och intressant att kolla på.

Att stillasittande är farligt vet nog de flesta (vuxna i alla fall). Att skolan är under hård press och med begränsat utrymme för förändringar känner vi nog också till. Att skolan kan förebygga ohälsa rent teoretiskt sett råder inga tvivel om, däremot är det betydligt svårare rent praktiskt. Gympaläraren visar verkligen vilken betydelse det kan ha för skolor (säkerligen även arbetsplatser) att ha en sådan som honom som kommer in och gör de förändringar som övrig personal inte har utrymme för. Och det mest fantastiska är att se vilka enorma förändringar som faktiskt är möjliga bara det finns någon som kan engagera sig. Inspirerande.

Det är definitivt en serie värd att ta sig igenom. Rekommenderas!

gympaläraren

Se första avsnittet här!