Ett friskare 2017

screen-shot-2016-12-30-at-20-37-23

År 2016 har, likt som alla andra år, varit händelserik på flera sätt. Den senaste tiden har skrivlusten inte infunnit sig och bloggandet har därmed hamnat i stiltje, men nog vill jag allt skriva några sista ord innan 2017 firas in.

Under det gångna året har jag vuxit extremt mycket som person. Ända sedan 17-års ålder har stora delar av mitt liv, vem jag är och vart jag är påväg ändrats brutalt och flera gånger om. Jag är garanterat inte ensam om att ha en livskris på väg in i vuxenlivet. Jag tror det rent av kan vara nödvändigt att ifrågasätta sina ambitioner och hamna lite på villovägar. Om inte annat är det oerhört lärorikt i alla fall. Och kanske är det ändå det livet handlar om.. att lära sig?

Nå, det här året har verkligen gått som en berg-och-dahlbana men på resan har jag samlat på mig några riktigt starka minnen och erfarenheter. Det har överlag varit ett riktigt bra år, men jag vet också att det varit riktigt kämpigt emellanåt.

Förkylningar i vart och varannat har verkligen sugit ut musten ur mig om och om igen. Det är inte normalt att bli sjuk så ofta som jag blivit det senaste året. Vad det beror på? Jag önskar att jag visste, för jag har ta mig fan provat allt som möjligen skulle vara orsaken till dåligt immunförsvar. Kanske är det tidigare ohälsa som satt sina spår? Kroppen är ett mysterium och jag kan grotta ned mig i detta hur mycket som helst utan att det hjälper. Det viktiga är att man blickar framåt, lär sig av det som varit och arbetar mot ett friskare 2017.

Jag vågar aldrig uttala mig om några löften, ty jag vet hur snabbt livet kan förändras. Däremot har jag som mål att hålla mig friskare än 2016, med max tre förkylningar.

Ironiskt nog är det förmodligen många andra som också utlovar löften kring hälsa nu under nyår. Dock skiljer mitt sig nog en aning, då de flesta antagligen sätter upp mål gällande vikt, mat och träning etc. Det skulle jag också kunna göra, men det fyller inget syfte att ha träningsmål om man inte är frisk.

Jag hoppas att 2017 blir det året som Hälsosoffan hittar hem.

Gott nytt år till er alla underbara människor där ute! Här kommer några av mina minnen från 2016.