En bra början

Idag kl 15:05 lyfte flyget från Sverige. Oja, jag gör som många andra i mitt kära hemland och flyr vinterkylan. Den lilla snö som lagt sig så fint över Stockholm hade inte kunnat komma mer lägligt. Det kändes faktiskt helt okej att stå och frysa några minuter i väntan på bussen i morse, för om 8 timmar är jag framme på flygplatsen i Bangkok.

Det här är första gången jag reser helt själv. Det kanske är vanligt att göra det av idag, men för mig kändes det viktigt att få göra den här resan själv och det har hittills gått jätte bra! Jag har redan hunnit blivit vän med två pensionärspar och ett annat, varav ena pensionärsparet visade sig vara civilingenjörer båda två genom att skådat mina föreläsningsanteckningar (ja, jag har pluggat… lite).

De senaste åren har jag tenderat till att ha otur när det kommer till flygande, men hittills är jag supernöjd med Qatar Airways och kan rekommendera dem starkt! Hyfsade sittplatser, modern underhållningsutrustning, mycket trevlig personal, bra ordning och framför allt god mat (!). Nu håller vi tummarna på att nästa flygresa går minst lika smidigt som denna.

För att göra det hela lite mer spännande beställde jag vegetarisk mat (lacto-ovo) och den var klart godkänd!
För att göra det hela lite mer spännande beställde jag vegetarisk mat (lacto-ovo) och den var klart godkänd!
Sedan en gyllene efterrätt i form av choklad och andra "onyttigheter". Mums på den med!
Sedan en gyllene efterrätt i form av choklad och andra “onyttigheter”. Mums på den med!

Det här är början på en efterlängtad semester!