Det nyttigaste är ibland att bara njuta av och leva livet!

Att leva ett hälsosamt liv innebär inte att alltid äta den “nyttigaste” maten, träna dagligen och ständigt undvika droger. I det stora hela så ja, mår vi bra av att äta sunt, röra på oss och låta bli tobak och alkohol. Ja personligen låter gärna bli livsmedel med extra mycket socker och transfetter till vardags. Jag tränar mer än gärna de flesta dagarna i veckan, och känner inget behov av att dricka alkohol eller röka. Så kan jag leva för det mesta. Sedan kommer vi till de tillfällen som får oss att känna oss levande på riktigt. När vi kliver ur våra rutiner och trygghetszon och sätter minnen på kartan. Då handlar det inte längre om vad man äter, hur man tränar eller huruvida man ska konsumera alkohol eller inte. Det handlar inte om den fysiska hälsan längre – det handlar om den psykiska.

Ta några sekunder och blicka tillbaka i ditt liv. Vid vilka tillfällen har du mått som bäst? När har du känt dig lycklig? När du suttit på bussen hem efter gymmet och käkat din kvarg, eller när du varit omringad av underbara människor i något mer festligt sammanhang? Båda kan självklart vara sköna tillfällen, men på riktigt, vad kommer du värdesätta mest i längden?

Ibland anser jag att det är som mest sunt att kliva ur sina vardagliga rutiner, släppa på alla hämningar och få njuta av att vara levande tillsammans med andra. Det skapar gladare människor och ett lyckligare liv.

IMG_1262size IMG_1295sizeIMG_1307

Jag hade en superhärlig midsommar på Öland med störtsköna människor. Att jag skulle åka dit var inte alls helt självklart dagarna innan, men sedan beslutade jag mig för att ta chansen – möjligheten. Det visade sig vara helt rätt tänkt!

Idag bär det av mot nya äventyr – Spanien! Uppdatering kommer… Heja livet!