Det är då vi får njuta av livet

Det är många som åker utomlands nu. Thailand, Australien, Florida, Dubai, Karibien och Kanarieöarna till exempel. Jag förstår dem fullkomligt och själv reser jag iväg till Thailand om rättare exakt en vecka.

Kanske kan vi då äntligen unna oss […]

Det är ju inte konstigt att man vill resa ifrån snö och kyla som väntar oss från nu och några månader framöver. Men det är nog endast en liten del av sanningen till varför man beger sig till andra sidan jordklotet. Vi behöver komma bort! Bort ifrån den vardag och det prestationssamhälle vi lever i. Det är helt enkelt för mycket. Vi behöver få tid till att umgås med familjen, vänner, släktingar, pojk-/flickvännen eller bara vara få vara för sig själv. Kanske kan vi då få unna oss lite extra mycket gott att äta eller vågar njuta av ytterligare en öl eller ett glas vin till maten. Kanske känner vi att vi äntligen har tid att fortsätta läsa den där boken vi påbörjat i somras. Kanske får vi under dessa semesterveckor äntligen känna att vi kan koppla av och låta kroppen återgå till sitt normala (icke-stressade) tillstånd. Ja, semester låter ju helt fantastiskt, men..

är det inte ganska tragiskt egentligen? 

Är det inte ganska tragiskt att vi ska behöva ta vårt pick-och-pack och bege oss på resande fot för att kunna finna lugn, ro och njutning? Är det inte tragiskt att vi lever i en vardag där vi inte får tid att umgås med våra barn eller nära och kära? Är det inte tragiskt att vi behöver komma iväg på semester för att ta tid för sig själv och göra saker som får en att koppla av? 

Det säger nog en hel del om hur detta informationssamhälle påverkar vår förmåga att tillfredsställa mänskliga grundbehov. Att det krävs utlandsresor för att kunna få känna fullständig avkoppling och njuta av ens existens säger ganska mycket om hur f*ucked up livet för människorna på denna lilla area av jordgloben är. Det är inte konstigt att så många längtar efter att “fly” härifrån när tillfälle uppenbarar sig.