Den nya favoriten

Jag må vara ett stort fan av thaimat, men det slog inte fel att komma hem till sitt eget kylskåp. Att dessutom komma hem och upptäcka en ny matfavorit har visat sig vara en förgyllande faktor var dag här efter.

När det kommer till mat föredrar jag att låta min egen kreativitet flöda. Dock innebär det sällan mästerverk garnerat med livmedel av alla olika former och färger. Jag håller mig över lag ganska simpelt, för gott kan definitivt vara enkelt. Mina måttstockar är att det ska smaka gott, gå snabbt att tillaga och vara ekonomiskt överkomligt. Visst kan man ibland få lyxa till det med avancerade konstverk, men till vardags behöver det faktiskt mat vara särskilt komplicerat.

En rätt så vanlig företeelse när det kommer till folks matvanor, och inte minst sagt mina egna, är att man har sina “perioder” av olika saker. T.ex. har jag ofta grötperioder – då jag äter gröt till frukost varje dag i veckor, äppelperioder – då jag snittar tre äpplen/dag och just nu är jag inne i en äggperiod. Det vill säga att jag i dagsläget snittar 4-5 ägg om dagen. Även i Thailand lyckades jag hålla min äggkonsumtion runt snittet. Det fina med att komma hem är dock att jag upptäckt en ny variant av äggmacka som nu flitigt konsumeras var dag.

Äggsmörgås med sveciaost

  • 1 skiva polarknäcke runda orginal
  • Svecia ost 28 %
  • Gurka
  • Medelkokt ägg
  • Örtsalt

IMG_4687

För det nyfikne uppmuntrar jag er starkt till att prova denna kombination. Allt går att handla i din närmsta Hemköpsbutik och är perfekt att äta till antingen frukost, mellanmål och/eller kvällsfika. Kanske är det redan några som provat? Annars glädjer det mig att få dela med mig av min senaste “smakupptäckt”.