Den hälsosamma latten

Matcha är ett grönt te i pulver form men ursprung från Japan. Pulvret är oerhört rikt på antioxidanter och kan därmed kan teet ses som en riktig hälsodryck. Koffeininnehållet är rätt så högt men inte alls lika koncentrerat som i kaffe, så en dryck med matcha kan vara en smart alternativ till kaffe ur många aspekter.

Jag själv upptäckte drycken i samband med en “plugg-fika” på Wayne’s coffee. De har nämligen rätt så nyligen börjat göra matcha latte till försäljning. Detta är ett snäppet bättre alternativ till den klassiska latten som vanligt vis intas annars. Den både håller mig frisk och pigg utan att koffeinkonsumtionen behöver gå över styr.

Smaken är dock inte densamma. Matcha har en speciell smak som faller en aning åt det söta hållet. Jag kör matcha latten på sojamjölk och tycker det är super! Andra kanske inte gillar denna gröna dryck alls, och så får det ju vara också.

Vanligt bryggkaffe innehåller också mängder med antioxidanter!

Det är värt att inte glömma bort. Bara för att någonting sägs vara nyttigare ur vissa aspekter behöver det inte medföra att det andra är onyttigt. “Allt är bra i lagom mängd”, som den kloke brukar säga. Det viktigaste är att du hittar vad som är lagom och bra för dig.

IMG_4091red

IMG_4095red