Är jag tillbaka på banan?

IMG_7162

Efter flera veckors uppbehåll verkar jag nu ha återgått till skrivandet.

Jag har inte lyckats skriva någonting på väldigt länge. Jag vill inte blogga om “min dag” eller göra “reklam” för någon pokerhemsida. Visst händer det också, men för det allra mesta vill jag skriva saker som betyder något. Det ska vara kvalitet. Och nu inser jag att min uppbehåll har berott på att prestationsprinsessan i mig har stått i vägen för att jag ska lyckas publicera något. Mina egna förväntningar på just “kvalitet” har gjort att jag inte få fram en enda mening, för den har inte varit tillräckligt bra och då har jag hellre valt att inte skriva alls.

Jag började blogga “mer seriöst” när jag var 18 år gammal och bestämde mig för att tillfriskna från anorexia. Den där tjejen har gjort en lång resa sedan dess, och ännu har inte tåget stannat för mig. Skrivandet är det som har hjälpt mig allra mest att hålla mig på banan. Det har betytt otroligt mycket att få sprida mina budskap och få sådan positiv feedback på det. (Nej, jag gör detta inte för att prestera, men klart det fortfarande är kul att få uppskattning för något man älskar att göra).

Lite prestation kommer det nog finnas i det mesta vi gör i livet. Lite prestation är nog också rätt sunt. Problemet är att vi idag drivs på tok för mycket av det, vilket gör oss sjuka.

Jag skulle inte påstå att jag har mått skit de senaste månaderna. Verkligen inte. Men de senaste veckorna jag har inte känt att jag orkat hänga med i svängarna. Det har också gjort att jag faktiskt inte ens haft energi till att orka skriva. Det har känts jobbigt på något sätt.

Det säger nog ändå en hel del om hur man mått när det krävs 10 dagar på Bali för att den lusten ska komma fram igen.

Undra hur många fler det är som går och känner sådär? Att inte ens orka ha lust för saker man gillar.

Men det är ett problem, och det kommer vara ett problem för mig också när jag kommer tillbaka till vardagen. Hur ska man få livet att gå ihop och ändå ha tid för att må såhär bra? Vi behöver ju ändå ha pengar på kontot, tak över huvudet och mat på bordet… 

Tro mig, detta är en nöt jag ständigt försöker knäcka och när jag gjort det kommer ni vara de första att få veta hur jag lyckades. 😉